Mai terítékünkre ismét egy természettudományos múzsa kerül, Nádor Béláné, akinek ha megvernek sem tudnám sajnos felidézni a lánykori nevét. (Csendesen megjegyzem valakitől én hallottam őt 'Nádor Bélanéni'-nek is nevezni...) Gyermekfejjel nagy érdeklődéssel hallgattuk az óráit, ahol a fizika rejtelmeibe vezetett be minket és élménnyel gondolok minden Öveges professzortól koppintot vicces kísérletre is. Bélanéni testi épséget sem kímélve próbált minket elkápráztatni, amikor egyszer például saját magára sütötte ki a Van de Graaf generátort.

Színes képek élnek az emlékeimben arról is, amikor hosszadalmas jeremiádákat és bölcs tanácsokat hallottunk arról, hogy mennyire is fontos lenne a kémia / fizika termek és eszközök biztonságos használata, különös tekintettel arra, hogy ne együnk szendvicset a kémiaterem asztalairól, ahol korábban jóddal meg higannyal kísérleteztünk. Egy ilyen alkalmat követően utánavittem naplót a szertárba, ahol már rotyogott a Kiss Margittal közösen odakészített kávé a Bunsen égő fölött, amit utána egy Erlenmeyer lombikba öntöttek...

Tárgy Fizika (és talán Anyagszerkezet is?)

Catchphrase "Zoli... ez nem voltál."

Még az NLGben? Nem

Hiszterométer 3

Címkék: történelem tanártabló nádor béláné

A bejegyzés trackback címe:

https://exiib.blog.hu/api/trackback/id/tr66947760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vino-et-veritas 2021.01.02. 15:59:37

Bocs, hogy az "idősebb jogán" beleszólok. Nekünk osztályfőnökünk volt '79-'83 között. S valóban hívtuk "Bélanéninek" (amúgy Éva).
Az akkori még igencsak erős természettudományos oktatásról csak annyit, hogy nálunk még az egyik "legelvetemültebb" (reáltárgyakból éppen 2-es) humános srácra is tudott hatni, mert mindig megkérdezte tőle: "Éva néni, mikor "robbantunk"?

vino-et-veritas 2021.01.02. 16:06:57

Meg Kiss ("Maca") Margit tanárnő! Az utolsó két évben átlagban heti 10 órában (+ felkészítő különórák vele) boldogítottuk egymást kémiából (ennek ellenére elsőre felvettek az egyetemre...).
Egyik mondása valahogy így hangzott: "Két s-es, hétszilvafás kisnemes vagyok."
süti beállítások módosítása