Dani édesanyja szerint Pattinkát már akkor is Pattinkának hívták, amikor ő koptatta az NLG dicsőséges jogelődjének, a Kilián György Gimnáziumnak a padjait, ezért én sem teszek másként. A természettudományos szertár három gráciája közül Pattinka hangja edződött a legférfiasabbra a szemtelen kölykökkel folytatott orális szélmalomharcban és ő sajátította el legtökéletesebben a szocialista ipari bikkfanyelvet ("a savaseső súlyos népgazdasági kárt okoz...") - ezért minden egyes orán oldalnyi aranyköpést tudtunk feljegyezni.

A természettudományos oktatást súlyosan hanyagoló alaptanterv ellenére sikerült a fejünkbe vernie a fizika és kémia alapjait, sok mérnökkel sajnos azóta is versenyképes a tudásom. Hasonlóan elévülhetetlen érdemeket szerzett testünk megedzésében, amennyiben egyszer gyakorlatilag majdnem megfagytunk Danival és Miklóssal egy Sopron Brennbergbánya környékén tartott akadályversenyen. Túrák iránti lelkesedése töretlen maradt, egy ilyen alkalommal hangzott el kedves férjének Darwin díjas kijelentése a csoport végén lemaradozó nebulók felé: "Indulás gyerekek, zárkózzatok fel... Én vagyok a farok!"

Tárgy Fizika, Kémia és a legendás Anyagszerkezet

Catchphrase "Milyen jogon negligálod?!"

Még az NLGben? ...ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem áll módomban.

Hiszterométer 4

Címkék: történelem tanártabló antók péterné

A bejegyzés trackback címe:

https://exiib.blog.hu/api/trackback/id/tr30940303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása